Tarte tatin van kerstomaatjes in basilicum met Parmezaanse kaas

Tarte tatin van kerstomaatjes in basilicum met Parmezaanse kaas 31/03/2017

Recepten

In onze Limited Edition packs van Bru heb je basilicumzaadjes kunnen ontdekken. Hier vind je een heerlijk gerecht met een vleugje… basilicum.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 800 gr kerstomaatjes
  • 15 blaadjes basilicum
  • 50 gr geraspte Parmezaan
  • 100 gr bruine suiker
  • Balsamico-azijn, zout

Recept

  1. Laat de suiker gedurende een paar minuten smelten in een grote koekenpan.
  2. Laat bakken tot de gesmolten suiker lichtbruin wordt. Voeg azijn toe en meng alles tot een gladde karamel.
  3. Doe de kerstomaatjes erbij en laat ze 1 minuut lang meegaren. Voeg daarna zout toe naar eigen smaak.
  4. Leg de gekarameliseerde tomaatjes in een bakvorm en bestrooi ze met basilicum en Parmezaanse kaas.
  5. Dek de bakvorm af met bladerdeeg en let er goed op dat de randen volledig in de bakvorm zitten. Maak een inkeping in het midden van het deeg en plaats de bakvorm gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
  6. Haal je gerecht uit de oven als het deeg gaar is, haal de tatin uit de bakvorm door er een bord op te leggen en om te draaien. Garneer de tatin met de basilicumblaadjes.

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!