Tagliatelle met peren, basilicum en Gorgonzola

Tagliatelle met peren, basilicum en Gorgonzola 31/03/2017

Recepten

In onze Limited Edition packs van Bru heb je basilicumzaadjes kunnen ontdekken. Hier vind je een heerlijk gerecht met een vleugje… basilicum.

Ingrediënten

  • 400 g verse tagliatelle 
  • 2 peren
  • 200 g Gorgonzola
  • 10 cl vloeibare room
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1/2 koffielepel fijngestampte bessen (vijfsoortenmengeling)
  • Zout
  • Zwarte peper

Recept

  1. Was en droog de basilicum en hak ‘m daarna fijn.
  2. Snijd de peren in kwartjes, schil ze en verwijder het klokhuis.
  3. Snijd daarna elk kwartje in dunne schijfjes.
  4. Snijd de Gorgonzola in kleine blokjes.
  5. Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook, doe er de pasta bij en laat 4 tot 5 minuten koken.
  6. Doe, tijdens het koken van de pasta, de blokjes Gorgonzola, de schijfjes peer en de vloeibare room in een grote pan. Voeg peper en zout toe en meng goed.
  7. Laat 5 minuten doorsudderen op een zacht vuurtje, en roer continu om.
  8. Voeg de pasta toe, roer voorzichtig om en verdeel de bereiding over de borden.
  9. Bestrooi de borden met de fijngehakte basilicum en de fijngestampte vijfbessenmengeling. 
  10. Warm opdienen.

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!