Rillettes van verse gerookte zalm met dille en gekonfijte citroen

Rillettes van verse gerookte zalm met dille en gekonfijte citroen 31/03/2017

Recepten

In onze Limited Edition packs van Bru heb je dillezaadjes kunnen ontdekken. Hier vind je een heerlijk gerecht met een vleugje… dille.

Ingrediënten

  • 400 gr verse zalm
  • 3 sneetjes gerookte zalm
  • 20 gr verse gember
  • 5 gekonfijte citroenen
  • 10 takjes dille
  • 1 takje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gr zachte boter
  • 20 cl vloeibare room
  • Piment d’Espelette
  • Zout, fleur de sel

Recept

  1. Verwijder de graten en het vel van de verse zalm, snij de gerookte zalm in kleine stukjes en schil de gember. Doe de room in een kookpot met de tijm, gember, geplette teentjes look en een snuifje Piment d’Espelette. Breng op smaak met zout.
  2. Breng aan de kook en doe er de verse zalm bij voor 10 minuten. Laat alles daarna afkoelen.
  3. Versnipper de gekookte zalm in een kom en doe er de boter op kamertemperatuur bij. Voeg er beetje bij beetje de afgekoelde room aan toe, tot je de juiste structuur hebt.
  4. Snij de schil van de gekonfijte citroenen in kleine stukjes en versnijd de dille. Voeg aan de rillettes de stukjes gerookte zalm, citroen en dille toe. Werk af met een snuifje fleur de sel.

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!