Pickles van komkommer met roze peperbes en ciderazijn

Pickles van komkommer met roze peperbes en ciderazijn 31/03/2017

Recepten

In onze Limited Edition packs van Bru heb je dillezaadjes kunnen ontdekken. Hier vind je een heerlijk gerecht met een vleugje… dille.

Ingrediënten

  • 400 gr komkommer
  • 1 rode ui
  • 1l ciderazijn
  • 150 g suiker
  • 1 bosje dille
  • 1 koffielepel mosterdzaadjes
  • 1 koffielepel mengeling van roze peperbes
  • 15 g grof zout

 

Recette

  1. Pel de ui en spoel de komkommer af. Verwijder de schil van de komkommer indien je dat wenst. Snijd beide groenten in dunne schijfjes van ongeveer 1 cm.
  2. Laat de suiker oplossen in de azijn en voeg er dan de mosterdzaadjes aan toe, net als de dille en de roze peperbesmix.
  3. Doe de groenten en de kruiden in een bokaal (die je op voorhand met kokend water gesteriliseerd hebt). Giet er de gekruide azijn over tot de groenten volledig ondergedompeld zijn. Sluit de bokaal af.
  4. Laat minstens 48 uur rusten alvorens te proeven. De gesloten bokaal kan 1 maand bewaard worden in de koelkast.

Bru-weetje: Pickles van komkommer gaan heel goed samen met vis of met koud vlees. Je kan ze ook alleen eten, als proevertje of tussendoortje, of op je thuisgemaakte sandwich.

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!