Pasta met gekonfijte tomaten en pesto van koriander en peterselie

Pasta met gekonfijte tomaten en pesto van koriander en peterselie 28/08/2017

20 MIN
2 U
Recepten in 2 tijden

Samen zijn, in de keuken of aan tafel… Aan jou de keuze!
Ontdek hier een recept in 2 tijden: een snelle variant en eentje die iets meer tijd vraagt.

Ofwel neem je de tijd om samen met familie en vrienden gezellig te kokerellen in de keuken. Ofwel verkies je het snellere recept, om nadien langer te kunnen genieten van de tijd samen aan tafel. De smaken van beide recepten kunnen wat verschillen, maar de smaak van de fijne momenten samen, die blijft uniek.

Snelle versie (20 MIN)

INGREDIËNTEN (4 personen):

  • 400 gr pasta naar keuze
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ½ kop verse koriander
  • 1 ½ kop bladpeterselie
  • 100 gr pijnboompitten
  • 100 gr Parmezaanse kaas (in blok)
  • 100 gr gekonfijte tomaten
  • 15 cl olijfolie
  • Peper, zout

RECEPT

1. Was de koriander en bladpeterselie. Pel de teentjes look en snijd de Parmezaan in kleine stukjes.

2. Breng het water voor de pasta aan de kook.

3. Neem een hoge kom en doe de koriander, peterselie, lookteentjes, stukjes Parmezaan, pijnboompitten en olie erin. Kruid met peper en zout.

4. Mix dit alles tot je een homogeen geheel krijgt. Voeg indien nodig een beetje olie toe.

5. Kook de pasta en gebruik 2 soeplepels kookvocht om de pesto aan te lengen.

6. Laat de pasta uitdruppelen, vermeng met de pesto en verdeel alles over 4 borden. Werk af met een paar gekonfijte tomaatjes en dien op met Parmezaan.

Trage versie (2 U)

INGREDIËNTEN (4 personen)

VOOR DE PESTO

  • 1 ½ kop verse koriander
  • 1 ½ kop bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr pijnboompitten
  • 100 gr Parmezaanse kaas (in blok)
  • 15 cl olijfolie
  • Peper, zout

VOOR DE PASTA

  • 300 gr bloem
  • 3 eieren

VOOR DE GEKONFIJTE TOMATEN

  • 500 gr kerstomaten
  • 1 koffielepel poedersuiker

RECEPT

1. Verwarm de oven voor op 140°C. Leg de kerstomaten in een ovenschaal, voeg een scheutje olijfolie en de suiker toe, kruid met peper en zout en meng goed.

2. Leg de tomaten in de oven en laat 1u30’ garen.

3. Maak de pasta: doe de bloem in een kom en voeg een snuifje zout toe. Maak een kuiltje in het midden van de hoop bloem. Breek de eieren en doe ze in het kuiltje. Begin het geheel daarna voorzichtig te mengen. Doe dit geleidelijk aan door de bloem van de zijkanten naar het midden te brengen. Zo krijg je een mooie bol deeg.

4. Strooi bloem over je werkblad, leg de bol deeg erop en kneed 5 tot 10 min.

5. Wanneer het deeg soepel en glad is, wikkel je het in een propere keukendoek. Laat 30 minuten rusten op een koele plek.

6. Maak intussen de pesto. Was de koriander en bladpeterselie. Pel de teentjes look en snijd de Parmezaan in kleine stukjes.

7. Neem een hoge kom en doe de koriander, peterselie, lookteentjes, stukjes Parmezaan, pijnboompitten en olie erin. Kruid met peper en zout. Mix dit alles tot je een homogeen geheel krijgt. Voeg indien nodig een beetje olie toe.

8. Breng het water voor de pasta aan de kook. Rol intussen met een deegrol het deeg uit, tot het heel dun wordt. Snijd het dan met een goed keukenmes in fijne reepjes van 1 cm. Je kan natuurlijk ook een pastasnijder gebruiken, als je dat hebt!

9. Kook de pasta kort (2 min.) en gebruik 2 soeplepels kookvocht om de pesto aan te lengen.

10. Laat de pasta uitdruppelen, vermeng met de pesto en verdeel alles over 4 borden. Werk af met een paar gekonfijte tomaatjes en dien op met Parmezaan.

 

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!