Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met dille-olie

Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met dille-olie 31/03/2017

Recepten

In onze Limited Edition packs van Bru heb je dillezaadjes kunnen ontdekken. Hier vind je een heerlijk gerecht met een vleugje… dille.

Ingrediënten 

  • 16 Sint-Jakobsschelpen
  • 1 citroen
  • 1 bosje dille
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 potje haringeitjes
  • 20 cl druivenpitolie
  • 1 stukje verse mierikswortel 

Recept 

  1. Open elke Sint-Jakobsschelp en verwijder de “noot”. Spoel de noten goed en dep ze droog.
  2. Pers de citroen uit en meng het vocht met de olijfolie.
  1. Was de dille en verwijder de grootste steeltjes.  Mix de dille in een mixer met de druivenpitolie. Filter de olie en bewaar.
  1. Snijd de noten in fijne schijfjes en plaats ze op 4 borden. Neem dan een penseel en stip de schijfjes aan met de citroen-oliemix. Kruid licht af met een klein beetje zout en peper. 
  1. Verdeel de haringeitjes rond de Sint-Jakobsvruchten en werk af door te besprenkelen met wat dille-olie en een beetje geraspte mierikswortel.

Bru-weetje: als je je Sint-Jakobsvruchten 15 minuten in de koelkast legt na het schoonmaken, kan je ze makkelijker in carpaccio’s snijden. 

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!