Beignets van gamba’s met basilicum en Thaise saus

Beignets van gamba’s met basilicum en Thaise saus 31/03/2017

Recepten

In onze Limited Edition packs van Bru heb je basilicumzaadjes kunnen ontdekken. Hier vind je een heerlijk gerecht met een vleugje… basilicum.

Ingrediënten

 

VOOR DE BEIGNETS VAN GAMBA’S

  • 30 verse of diepgevroren gamba’s
  • 4 vellen brickdeeg
  • ½ bosje basilicum
  • 4 snuifjes fijn zout
  • 5 cl olijfolie

 

VOOR DE SAUS

  • 20 g honing
  • 15 cl zoetzure chilisaus
  • 20 cl sojasaus

 

Recept

  1. Was de basilicum en haal er de blaadjes af. Bewaar de blaadjes van gemiddelde omvang.
  2. Pel de gamba’s, maar laat de staart zitten. Maak een incisie in de rug en maak de gamba’s schoon. Kruid met zout en besprenkel met olijfolie.
  3. Versnijd de brickvellen tot 8 driehoeken. Plaats een gamba op elke driehoek, samen met een basilicumblad. Rol daarna het brickvel rond de gamba en zet het geheel vast met een tandenstoker.
  4. Doe olijfolie in een pan en verhit. Bak de beignets aan beide kanten 1 minuut lang. Leg ze daarna op absorberend keukenpapier.
  5. Maak de saus: meng de honing, chilisaus en sojasaus met mekaar.
  6. Dien de gamba’s goed warm op, samen met de saus.

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!