Aardbeimacarons met basilicum

Aardbeimacarons met basilicum 31/03/2017

Recepten

In onze Limited Edition packs van Bru heb je basilicumzaadjes kunnen ontdekken. Hier vind je een heerlijk gerecht met een vleugje… basilicum.

Ingrediënten

 

VOOR DE MACARONS

 • 150 g amandelpoeder
 • 210 g poedersuiker
 • 130 g eiwit
 • 90 g poedersuiker
 • 2 snuifjes rode kleurstof in poedervorm

 

VOOR DE GARNERING

 • 300 g aardbeien
 • 4 takjes basilicum
 • 50 g poedersuiker

Recette

 

VOOR DE HOEDJES VAN DE MACARONS

 1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
 2. Begin met het opkloppen van het eiwit tot het helemaal wit is. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe, terwijl je goed blijft opkloppen tot de bereiding stevig en glanzend is. Het resultaat is als de basis voor een mooie meringue.
 3. Stamp het amandelpoeder en de poedersuiker tot een nog fijner poeder, zeef het en meng beide poeders onder mekaar. Voeg het geheel dan bij de meringue en meng goed. Voeg de rode kleurstof toe en meng opnieuw. Schraap het mengsel met een grote spatel voorzichtig op. Maak daarbij een beweging van de zijkant van de kom naar het midden. Laat het mengsel op de spatel dan in het midden van de kom vallen. Herhaal deze beweging terwijl je de kom ronddraait, zodat alle beslag op deze manier verwerkt wordt en je een lopend en glanzend eindmengsel krijgt.
 4. Neem een spuitzak met gladde tuit en vul die met het mengsel. Spuit nu macaronvormpjes op een vel bakpapier. Laat ze gedurende 15 minuten inzakken en een korstje krijgen, bij kamertemperatuur.
 5. Steek de macarons 12 tot 15 minuten in de oven, bij 160 °C. Zorg ervoor dat je na de helft van de baktijd de deur van de oven regelmatig opendoet om de dampen te laten ontsnappen.
 6. Laat de hoedjes afkoelen. Haal ze daarna van het bakpapier af.

VOOR DE GARNERING

 1. Was de aardbeien, haal het groen eraf, en snijd ze in 4.
 2. Haal de basilicumblaadjes van hun steeltjes en snijd ze zeer fijn.
 3. Doe de suiker en de aardbeien in een pan. Verwarm op een hevig vuur en laat ongeveer 10 minuten koken op een zacht vuur, tot je een textuur krijgt die lijkt op die van confituur.
 4. Op het einde van de baktijd voeg je de fijngehakte basilicum toe. Laat afkoelen.
 5. Garneer de onderkant van de helft van de hoedjes met de aardbeienconfituur. Werk af door telkens een niet gegarneerd hoedje op de confituur te plaatsen.
 6. Zet de macarons in de koelkast tot op het moment van degustatie.

Bru-weetje: Als je een halve koffielepel aardbei-aroma toevoegt aan het macaronmengsel, krijgen je macarons nog meer smaak.

 

Ja, ik wens op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, acties en promoties van BRU.

Ja, ik ❤︎ Bru!