Smaakmakers

 

Ontdek sublieme recepten en combinaties.

Foodpairing: aparte combinaties!

 Reageren

Wie zin om zijn of haar geliefde of gasten in de watten te leggen kan met foodpairing verrassende combinaties op tafel zetten. Wat dacht je van oesters met kiwi of aardbei met kaviaar?

Wie regelmatig achter het fornuis staat, vindt zelf goede combinaties, maar foodpairing gaat nog een stap verder. Je gaat immers ingrediënten combineren die dezelfde smaakaroma’s hebben en daarom perfect bij elkaar passen.


Dat aardbeien en chocolade een mooi koppel zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar er zijn ook combinaties, die op het eerste zicht minder voor de hand liggend zijn. Waarom zou je de citroen bij een schaal oesters bijvoorbeeld niet vervangen vervangen door kiwi of passievrucht? Je brengt niet alleen een variatie op een klassieke combinatie, maar het smaakt minstens even lekker omdat dezelfde chemische smaakcomponenten aanwezig zijn. Naast chocolade kom je ook verrassend uit de hoek wanneer je de aardbeien combineert met blauwe kaas, geroosterde kip of honing.

Voor wie zelf eens aan de slag wil gaan, is de site foodpairing.com een handig middel. Bernard Lahousse ontwikkelde een foodpairing boom. Wanneer je een ingrediënt selecteert, bijvoorbeeld chocolade, verschijnen daarrond - als takken aan een boom - allerlei groenten, fruit, melkproducten, vlees en vis die dezelfde smaakcomponenten hebben. Hoe korter de tak, hoe beter de combinatie.


Dagelijkse combinaties krijgen op die manier een extra smaakdimensie. Wat dacht je bijvoorbeeld van asperges en groene thee? Of zwarte thee bij ganzenlever en amandelen? Wees maar gerust dat ook chocolade met kaviaar voor een aparte combinatie zal zorgen.

← Overzicht " Smaakmakers"

Toegevoegd op 08/02/2013 door Melanie. Categorie: Smaken & Ingrediënten
Sleutelwoorden: , , ,

Bru inspireert je sprankelend

Schrijf je in op de newsletter
Bru Tafelgenoten

 

Bru laat het smaken